Mogućnosti ulaganja

Gospodarske zone Brodsko-posavske županije

13101112454191

Mogućnosti ulaganja : Gospodarske zone Brodsko-posavske županije
Velika mogućnost ulaganja može se ostvariti kroz investiranje u neke od gospodarskih zona s područja Brodsko-posavske županije:

  • Gospodarsku zonu Bjeliš
  • Gospodarsku zonu Davor
  • Industrijski park Nova Gradiška

U privitku se nalazi PDF dokument s detaljnim informacijama o spomenutim zonama.

Gospodarske zone BPŽ


One Stop Service Center (OSSC)

131011125810623 


Mogućnosti ulaganja : One Stop Service Center (OSSC)
One Stop Service Center je centar koji koordinira i predvodi CTR-Razvojna agencija Brodsko-posavske županije d.o.o.,a čiji je cilj pomoći ulagaču da se pokrene i razvije svoje poslovanje uz što manje birokratskih prepreka, problema i kašnjenja. Na ovaj način, Brodsko-posavska županija i CTR Razvojna agencija Brodsko-posavske županije slijede primjer naprednih agencija za promicanje ulaganja koje pružaju uslugu One-Stop-Service Centra kao oblik potpore ulagačima, jer ključ za učinkovito pružanje ulagačima ne leži samo u stručnosti nacionalnog promotora (Ministarstva poduzetništva i obrta) i regionalnih razvojnih agencija, nego i u vezama te utjecaju koje te institucije imaju na ministarstva te ostale nacionalne dionike. Provedbeni sporazum za osnivanje One stop service centra u Brodsko-posavskoj županiji, 02. svibnja 2012. godine, u Velikoj vijećnici potpisali su ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, Brodsko-posavski župan Danijel Marušić, predstavnik Hrvatske agencije za malo gospodarstvo HAMAG-a Goran Becker i direktor CTR-a Razvojne agencije Brodsko-posavske županije Dragan Jelić te predstavnici gradova, kao i ostale institucije na županijskoj razini koje aktivno sudjeluju u radu One Stop Service Centra.


 

Lokalni poticaji za ulagače

131011125251982


Mogućnosti ulaganja : Lokalni poticaji za ulagače

Sve poticajne mjere provode se s namjerom da doprinesu razvoju poduzetništva i stvaranju okruženja za uspješno poslovanje poduzetnika. U skladu s Programom mjera za poticanje ulaganja i zapošljavanja, ulagačima iz sektora proizvodno prerađivačke industrije i servisno uslužnih djelatnosti pružaju se sljedeći poticaji i olakšice za ulaganje:

  • Oslobađanje poduzetnika - korisnika u Zoni od poreza na tvrtku u prve dvije godine njihovog poslovanja u Zoni,
  • Oslobađanje poduzetnika u Zoni od plaćanja komunalne naknade u prvih 5 godina njihovog poslovanja u Zoni,
  • Prioritetno pravo korisnika Zone na dobivanje povoljnih poduzetničkih kredita iz gradskog kreditnog potencijala,
  • Oslobađanje poduzetnika od posebnog plaćanja komunalnog doprinosa,
  • Ministarstvo poduzetništva i obrta i Brodsko-posavska županija subvencioniraju kamatu na poduzetničke kredite s po 2 postotna poena, a razliku do visine kamatne stope snosi Poduzetnik,
  • Oslobađanje plaćanja gradskih poreza,
  • Profesionalna potpora,

Ispis